U OŠ „VOJVODA STEPA“ U KUMODRAŽU REŠEN PROBLEM NEUSLOVNIH TOALETA

U cilju poboljšanja higijenskih uslova u osnivnim školama na opštini Voždovac u toku je realizacija akcionog plana kojim je predviđeno,shodno prioritetima sanacija mokrih čvorova kao i drugi radovi.

Dana, 10.septembra član opštinskog Veća zadužen za školske i predškolske ustanove Miloš Stojanović posetio je OŠ „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu, jednu od najstarijih škola na teritoriji Voždovca u kojoj su završeni radovi na sanaciji toaleta , koji su bili u veoma lošem stanju i time rešili problem higijene i obezbedili bolje uslove za rad i boravak u ovoj školskoj ustanovi.

Adaptacijom toaleta koja je sprovedena u letnjem periodu omogućeni su bolji higijenski uslovi đacima koji pohađaju ovu školu, a uz dobru saradnju i angažovanje člana opštinskog veća zaduženog za školske i predškolske ustanove Miloša Stojanovića izjavio je direktor Nebojša Životić.

Imajući u obzir da većina škola ima problem sa manjkom dece usled pada nataliteta u ovoj školi postoji potreba za proširenjem prostora. Ova škola bi do kraja godine trebala da dobije novo krilo sa 13 novih učionica i fiskulturnu salu , koju škola nema niposle 120 godina, što je omogućeno potpisivanjem Protokola o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda pri čemu je sredstvao bezbedila Evropska investiciona banka .

Podatak koji mnogi beograđani neznaju je da je u ovoj školi 30 godina predavala Nada Domanović inače supruga našeg poznatog pisca Radoja Domanovića i to u periodu od 1908 do 1938 godine kako nam je saopštio direktor škole Nebojša Životić.

Ovom prilikom član opštinskog Veća Mioš Stojanović saopštio je da će opština Voždovac sa realizacijom projekta proširenja ove škole dobiti još jednu reprezentativnu školu na svojoj teritoriji.

I da će se Opština zalagati i u budućnosti da obezbedi svoj deci jednake uslove za rad i boravak na njenoj teritoriji.

U okviru ovog akcionog plana sprovedi se sanacija sanitarnih čvorova,odnosno renoviranje toaleta koji su bili u veoma lošem stanju i u ostalim školama na Voždovcu.

Podelite vest: