OBELEŽENA STOGODIŠNjICA CERSKE BITKE

U Tekerišu kod Loznice u utorak, 19. avgusta 2014. godine obeležena je stogodišnjica Cerske bitke, uz poruku premijera Aleksandra Vučića da sa istom požrtvovanošću za koju su preci ginuli današnje generacije treba da grade Srbiju i od nje naprave zemlju za koju vredi živeti.

Pred više od 10.000 hiljada ljudi Aleksandar Vučić poručio je “Vreme je da zemlji ponovo damo bar deo onoga što su joj dali oni koji su joj dali sve, vreme je da prestanemo da kukamo i da se žalimo, da se potrudimo za našu zemlju. Vreme je za našu žrtvu i naš napor.

Mnogo vremena smo potrošili na pogrešne odluke, režime i ratove, ali vratili smo se i spremni smo da osvojimo Tekeriš i Cer. Srbija će nastaviti da slavi svoje pobede i nastaviće da pobeđuje u budućnosti.
ŽIVELA SRBIJA! DO KONAČNE POBEDE!”

Srbija danas kao i u Prvom svetskom ratu pripada Evropi, ali Srbija ne okreće leđa Rusima protiv kojih su mnogi danas, dodao je premijer.

Obeležavanju Cerske bitke u Tekerišu prisustvovali su predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, državni sekretar u MUP-u Milisav Miličković, predsednik skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković i članovi Veća opštine Voždovac Ana Ćirić, Milan Martinović i Relja Ognjenović, kao i stotine voždovčana.

Povodom stogodišnjice Cerske bitke u naselju Kumodraž na Voždovcu, 5. jula 2014. godine svečano je otvorena rekonstruisana rodna kuća vojvode Stepe Stepanovića. Ovaj spomenik kulture otvoren je za posetioce sredom i četvrtkom od 11 – 18 časova, petkom od 10 – 18 časova, a subotom i nedeljom od 10 -19 časova.

Podelite vest: