PODIZANjE NIVOA BEZBEDNOSTI I HIGIJENSKIH USLOVA U OBRAZOVNIM USTANOVAMA

Danas, 11. jula 2014. godine, član opštinskog Veća Miloš Stojanović sa svojim saradnicima održao je radni sastanak sa direktorima osnovnih voždovačkih škola, a sa ciljem efikasnijeg funkcionisanja, na kome je dogovoreno da školske ustanove dostave informacije o svojim potrebama kako bi se što pre izradio plan uređenja predškolskih i školskih ustanova.

Sastanku je prisustvovao predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić koji je u svom obraćanju pred prisutim direktorima istakao da je Opštini prioritet podizanje nivoa higijenskih uslova u školama. Da bi se ovi prioriteti ostvarili moraju se urediti toaleti u školskim objektima koji nisu adekvatni i nalaze se u veoma lošem stanju.

Takođe je istakao da će sredstva iz opštinskog budžeta biti usmerena na povećanu bezbednost đaka u školama. Sistem video nadzora koji je ugrađen u voždovačkim školama biće bezbedonosno integrisan sa policijskom stanicom i time podići na viši nivo bezbednost dece, kao i podizanjem novih ograda oko školskih ustanova.

Član Veća Miloš Stojanović, zadužen za školstvo, izjavio je da će lokalna samouprava u budućem periodu svoje angažovanje fokusirati na uređenju voždovačkih vrtića i škola u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Gradskim Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Podelite vest: