NOVI IZGLED ULICE VOJVODE STEPE ZA BEZBEDNIJI I LEPŠI VOŽDOVAC

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić otvorio je danas javnu prezentaciju projekta obnove ulice Vojvode Stepe, koja će u svim aspektima bezbednosti doprineti kvalitetu života, kako samih meštana u ulici Vojvode Stepe, tako i svih korisnika ove saobraćajnice. Opština Voždovac će nedvosmisleno dobiti još jednu ulicu koja će biti primer urbanističkog rešenja u odnosu na kvalitet dobrog života i bezbednosti svih svojih građana.

U prepunoj skupštinskoj sali Opštine Voždovac održana je u četvrtak, 10. jula 2014. godine, javna prezentacija projekta obnove ulice Vojvode Stepe. Učesnici tribine gradski menadžer Goran Vesić, sekretar Sekretarijata za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović, predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić, predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković i član opštinskog Veća zadužen za saobraćaj Relja Ognjenović, upoznali su brojne zainteresovane građane sa planom obnove ulice, dinamikom izvođenja radova i vrstom radova koja je predviđena projektom.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je Opština na prezentaciju pozvala sve predstavnike skupština stanara sa četiri mesne zajednice koje obuhvata Ulica Vojvode Stepe da bi im na vreme predstavili i objasnili radove koji će se izvoditi. Planirani radovi odvijaće se u tri faze, a kako se bude ulazilo u sledeću fazu Opština će napraviti ponovo ovakvu prezentaciju, da bi stanovnici ovog dela Voždovca bili obavešteni o rekonstrukciji.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će radovi trajati 365 dana, ulica će imati dve kolovozne trake i tramvajske šine na sredini, napraviće se 275 parking mesta, takođe urediće se okretnica na Banjici i zameniti kompletna infrastruktura i signalizacija. Radovi će početi između 12. i 13. jula, a sprovodiće se po fazama. Reč je o investiciji vrednoj oko 19 miliona evra za koju je kredit uzet pre dve godine od EBRD-a i ta sredstva su već povučena. Biće izmena na linijama gradskog prevoza, uvodi se linija 9a, a o svim promenama građani će se blagovremeno obaveštavati. Sve informacije građani mogu da dobiju i putem besplatnog poziva na broj 0800 110 011 i putem telefona 011 30 80 007.

Prisutni građani, mahom iz naselja Autokomanda, Činovnička kolonija, Donji Voždovac i Gornji Voždovac uzeli su aktivno učešće u razgovoru sa predstavnicima Grada i Opštine, koji su im detaljno predstavili projekat ulice Vojvode Stepe.

Rekonstrukcija ulice Vojvode Stepe obuhvata deo ulice od kružnog toka Autokomanda do tramvajske okretnice na Banjici u dužini od 4.500 metara. Radoviće će obuhvatiti rekonstrukciju kolovoza i trotoara, tramvajske pruge, postavljanje nove tramvajske kontaktne mreže, postavljanje osvetljenja, saobraćajne signalizacije, kao i prateće komunalne infrastrukture.

Projektom je planirano i izmeštanje tramvajske pruge u sredinu saobraćajnice u Ulici Vojvode Stepe, kao i rekonstrukcija kružnog toka Autokomanda. Takođe, pristupiće se i kompletnoj rekonstruikciji tramvajske okretnice „Banjica” i tehničke okretnice „Trošarina” .

Nakon postavljanja saobraćajne infrastrukture postaviće se oprema i signalizacija sa adaptibilnim sistemom upravljanja saobraćajem, a na svim stajalištima javnog prevoza biće postavljani informacioni displejevi za najavu vozila JGP-a na stajalištima. U delu rekonstruisane ulice planirana je i izgradnja ukupno 275 novih parking mesta.

Pored navedenih radova pristupiće se i rekonstrukciji uličnog osvetljenja, toplovodnoj mreži, telekomunikacionoj kablovskoj mreži i sanaciji javnih zelenih površina koje se nalaze u kontaktnoj zoni radova .

Radovi će se izvoditi u skladu sa uslovima Sekretarijata za saobraćaj, po deonicama:
– Kružna raskrsnica Autokomanda, od 1. 11.2014. do 11. 5. 2015. (u šest faza);
– Autokomanda – Triše Kaclerovića, od 1. 11. 2014. do 11. 5. 2015;
– Triše Kaclerovića – Pukovnika Purića, od 1. 5. 2015. do 11.7.2015;
– Pukovnika Purića – Vitanovačka, od 20. 2. 2015. do 30. 4. 2015;
– Vitanovačka – Nikšićka, od 20. 11. 2014. do 20. 2. 2015:
– Nikšićka – Ljube Vučkovića, od 27. 7. 2014. do 19. 11. 2014;
– Ljube Vučkovića – Save Maškovića, od 17. 7. 2014. do 10.10. 2014.
– Save Maškovića – okretnica tramvaja „Banjica”, od 20. 9. 2014. do 28. 2. 2015.

Podelite vest: