MINISTAR PROSVETE SRĐAN VERBIĆ DONIRAO KOMBI OPŠTINI VOŽDOVAC

Ministarstvo prosvete doniralo je kombi GO Voždovac za potrebe specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize “Miodrag Matić“. Predsedniku opštine Voždovac, Aleksandru Saviću ključeve kombija uručio je Ministar prosvete Srđan Verbić.

Dotrajali kombi koji se često kvario a kojim su se deca svakodnevno prevozila od kuće do škole i nazad, često onemogućava da učenici prisustvuju nastavi. Kako škola nije bila u mogućnosti da samostalno finansira kupovinu novog vozila, koje je svakodnevno neophodno za prevoz mališana i nesmetano odvijanje nastave u ovoj ustanovi – opština Voždovac je u saradnji sa Ministarstvom prosvete našla rešenje za kupovinu novog kombija, koji će biti u redovnom održavanju GO Voždovac a ista se obavezuje da obezbedi vozača koji će biti na raspolaganju OŠ ”Miodrag Matić.

Novo vozilo ima mesta za prevoz 20 mališana, kombi je preuređen za osobe sa posebnim potrebama tako da se sedišta po potrebi sklanjaju što je od velikog značaja za obolelu decu. Ovo je samo jedna u nizu akcija, kojima opština Voždovac pomaže onima kojima je pomoć neophodna, osobama sa posebnim potrbama, socijalno ugroženima i drugima. Ministarstvo prosvete doniralo je kombi GO Voždovac za potrebe specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize “Miodrag Matić“. Predsedniku opštine Voždovac, Aleksandru Saviću ključeve kombija uručio je Ministar prosvete Srđan Verbić.

Podelite vest: