ODBORNIČKE NAKNADE POPLAVLjENIM PODRUČJIMA

Na 4. sednici Skupštine GO Voždovac održanoj dana 22. maja 2014. godine, uzimajući u obzir okolnosti u kojima se našla naša zemlja zbog ogromnih poplava u prethodnom periodu izmenjen je dnevni red sednice i prilagođen nastaloj situaciji. Na samom početku sednice održan je minut ćutanja za žrtve postradale u nedavnim poplavama, a u to ime svi predlozi u vezi sa izborom i imenovanjima povučeni su sa sednice kao i ostavke podnete na funkcije.

Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković dao je na glasanje predlog donošenja Odluke o jednokratnom odricanju od naknada odbornika u svrhu saniranja posledica nastalih poplavama, koji je bio jednoglasno usvojen.

Odbornici su utvrdili prestanak mandata odbornika Skupštine GO Voždovac dr Berislava Vekića, sa izborne liste Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka, dok su potvrdili mandat odborniku Mileti Rašiću, sa iste izborne liste.

Četvrtom tačkom dnevnog reda izglasana je Odluka o završnom računu budžeta Gradske opštine Voždovac za 2013. godinu.

Skupština je takođe usvojila i Odluku o regulisanju starog duga zakupaca poslovnog prostora na kome je nosilac prava javne svojine grad Beograd, korisnik opština Voždovac, a kojim upravlja JP „Poslovni prostor-Voždovac“. Upravni odbor ovog javnog preduzeća je na osnovu člana 19. Statuta ovog preduzeća sačinio predlog Odluke kojom se uređuje i reguliše plaćanje starog duga i otpis kamate. Na Skupštini je, takođe, doneto rešenje o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JP „Poslovni prostor-Voždovac“ o dopuni Odluke o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor na kome pravo korišćenja ima JP „Poslovni prostor-Voždovac“.

Odbornici su na jednoj od tačaka dnevnog reda usvojili mišljenje na nacrt Plana detaljne regulacije novog Avalskog puta, kao u predlogu.

Podelite vest: