STRUČNI SKUP POPULACIONOG OBRAZOVANjA U OSMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI

U Osmoj beogradskoj gimnaziji sa Voždovca održan je stručni skup pod nazivom „Škola i populaciona politika“, 29. aprila 2014. godine. Skup je organizovao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u cilju podrške podsticanju rađanja u našoj zemlji, radi očuvanja nacionalnog identiteta, kulture i trajanja. Namenjen je vaspitačima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih i školskih ustanova opštine Voždovac, radi unapređivanja kompetencija zaposlenih u obrazovanju za realizaciju sadržaja i tema iz oblasti populacionog obrazovanja u radu sa decom, mladima i njihovim roditeljima.

Direktor Zavoda prof. dr Zoran Avramović istako je da se Republika Srbija suočava sa ozbiljnim problemom prirodnog priraštaja ubrzanim starenjem. On je istakao ulogu nastavnika i udžbenika u vaspitanju za roditeljstvo sa više dece i ukazao je na potrebu i mogućnosti uključivanja tema o porodici sa više dece u nastavne i vannastavne aktivnosti.

Dragan Rakita, savetnik koordinatora govorio je o prirodnom i mehaničkom kretanju stanovništva u Republici Srbiji, prikazujući uznemiravajuće podatake koji se odnose na kontinuiran pad broja stanovnika u našoj zemlji. Takođe je ukazao na postojeće posledice i prognoze za budućnost ukoliko se ovaj trend nastavi.

Skup su otvorili direktorka Osme gimnazije Irena Brajević, direktor Zavoda prof. dr Zoran Avramović, a prisutnima se obratio i predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji je pozdravio i podržao ovakav vid populacionog obrazovanja koji se održava na Voždovcu.

Podelite vest: