USKRS NA VOŽDOVCU

U okviru „Uskršnje nedelje“ Gradska opština Voždovac, Kancelarija za mlade i Klub privrednika opštine Voždovac organizovali su darivanje domova i ustanova uskršnjim poklonima. Na dan najvećeg hrišćanskog praznika predstavnici Opštine Voždovac posetili su korisnike voždovačkih domova i tom prilikom uručili uskršnje poklone. Obišli su Prihvatilište za odrasla i stara lica, Dom penzionera „Voždovac“, Ustanovu za vaspitanje „Vožd“, Dom za decu i omladinu „Moša Pijade“ i kuću voždovačkih trojki, porodice Kostić. Vredne donacije koje su predstavnici GO Voždovac uručili obezbedili su: “Veletržnica Beograd”, “Soko Štark”, “Viktori” d.o.o, “Hleb života”, Klub privrednika opštine Voždovac, voždovački Bajkeri, “Balkancakes”, “System plus”, “Politerm”, Rasadnik “Rašula”, Rasadnik “Teodora”, “Agrobreza”, Caleg, “Dobra knjiga”, “Apoteka Beograd”, Apoteka “Ripanj” i “Na eks”.

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica poklone, koji su sadržali sredstva za higijenu, odevne predmete i uskršnja jaja, uručili su Miloš Stojanović član Veća GO Voždovac i Ivana Tomić šef kabineta predsednika. Tom prilikom, predstavnici opštine ukazali su na značaj uvažavanja osnovnih hrišćanskih i moralnih principa i načela. Takođe, istakli su da svako od nas treba da podeli sa drugima ono malo što ima i da pruži ruku svakome kome je pomoć potrebna.

Članovi Veća GO Voždovac, Božidar Đorđević i Goran Uskoković, posetili su Dom penzionera „Voždovac“ i poželeli stanarima Doma srećne uskršnje praznike. Predstavnici Opštine darivali su stanare sredstvima za higijenu, rasadima i uskršnjim jajima, a nakon uručivanja poklona, u uskršnjoj čestitki, poželeli su stanarima zdravlja, sloge i razumevanja.

U Ustanovi za vaspitanje dece i omladine, predstavnike Opštine ugostili su đaci osnovne i srednje škole „Vožd“. Uskršnje darove uručili su Ivana Gajić, koordinator Kancelarije za mllade GO Voždovac i Vuk Mirčetić, savetnik predsednika GO Voždovac i čestitali đacima uskršnje praznike. Predstavnici Opštine čestitali su đacima na ostvarenim rezultatima tokom školovanja i poželeli da ostvare još bolje rezultate i da se u što većoj meri usavrše u svojoj struci.

Predsednik Skupštine opštine Aleksandar Mirković i predstavnici Kancelarije za mlade, posetili su Dom za decu i omladinu „Moša Pijade“. Predstavnici Opštine darivali su stanare sredstvima za higijenu, odećom i uskršnjim jajima, a nakon uručivanja poklona, u uskršnjoj čestitki, poželeli su štićenicim Doma puno uspeha i dobrih rezultata tokom školovanja i da stvaraju jaka i neraskidiva prijateljstva.

Porodicu Kostić sa Voždovca, koja je pre nešto više od tri meseca postala bogatija za Kostu, Aleksandru i Adrijanu, posetili su predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić i članovi Veća Ana Ćirić i Miloš Stojanović. Prilikom uručivanja uskršnjih poklona voždovačkim trojkama, Aleksandar Savić je istakao da mu predstavlja veliku čast da najveći hrišćanski praznik provede u ovakvom društvu i da će Opština nastaviti da pruža podršku porodici Kostić. Takođe, istakao je Savić, najmanje što su rukovodioci ove Opštine mogli da učine je da iz ličnih sredstava prikupe novac za kupovinu uskršnjih poklona, kako bi podržali i pomogli ovu mnogočlanu voždovačku porodicu. Roditelji voždovačkih trojki zahvalili su se opštinskim čelnicima na poklonima i na velikoj podršci koju dobijaju od Opštine.

Podelite vest: