DOBRA ŽURKA NA TURNIRU „NAJJAJE“

U prisustvu velikog broja razdraganih školaraca na takmičenju u zgradi Opštine Voždovac 15. aprila 2014. god. izabrano je najjače uskršnje jaje. Deci su uskršnja jaja doneli voždovački bajkeri, koji su turiranjem pozdravili goste. Takmičenje „Najjače jaje“ svečano je otvorila Milijana Milosavljević, načelnica Uprave opštine Voždovac, koja je pozdravila mališane i poželela im uspeh u takmičenju, kao i srećne Vaskršnje praznike.

Takmičenje u kucanju jajima vodilo se između učenika voždovačkih osnovnih škola, odreda izviđača i štićenika domova. Na kraju burnog nadmetanja praćenog đačkim skandiranjem, žiri sastavljen od članova Veća opštine Voždovac izabrao je pobednike takmičenja, kojima su uručene nagrade.

U nastavku programa koji je vodio Peđolino, o Uskrsu je besedio starešina Hrama Preobraženja Gospodnjeg otac Dragiša Jocić, a učestvovali su „Srbski pravoslavni pojci“, kulturno umetnička društva „Stari Dušanovac“ i „PKB“, plesni klub „Beat street“ i duo tandem plesnog para koreografa Slobodana Nešovića.

Folklorne igre iz Srbije, Vranja i Šumadije oduševili su publiku, kao i učenice koje su ispred
Plesnog kluba „Beat street“ pokazale umeće u igranju novog „ritma ulice“, dok je za sve ljubitelje valcera i klasičnog plesa gostujući plesni par prikazao izuzetan vizuelni doživljaj.

Ovo popodne bilo je samo jedan od programa u okviru „Uskršnje nedelje na Voždovcu“ koju je, povodom predstojećih uskršnjih praznika, Gradska opština Voždovac priredila svojim sugrađanima.

Podelite vest: