REGIONALNI PROJEKAT „EKONOMIJADA“

Druga ekonomska škola sa Voždovca domaćin je šeste regionalne Ekonomijade koja se održava od 10 do 12. aprila 2014. godine. U projektu učestvuju ekonomske škole sa teritorije bivše Jugoslavije, iz Banja Luke, Čačka, Zagreba, Sarajeva, Tuzle, Ljubljane, Podgorice i Prva ekonomska iz Beograda. Pored učesnika tu su još škole posmatrači iz četiri grada.

Manifestacija je svečano otvorena u velikoj sali Gradske opštine Voždovac u petak, 11. aprila 2014. godine. Predstavnike ekonomskih škola iz regiona pozdravio je Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac, koji je izrazio zadovoljstvo da otvori jednu ovako značajnu manifestaciju koja se ove godine održava na Voždovcu. Učesnicima se obratio i domaćin Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole, rekavši da se Ekonomijadi odazvalo dvanaest škola iz svih šest bivših jugoslovenskih republika.

Alija Serdarević, direktor Ekonomske škole iz Sarajeva objasnio je da su upravo njegovi učenici prvi pokrenuli ovaj regionalni projekat u Sarajevu 2009. godine, sa ciljem da đaci i nastavnici srednjih ekonomskih škola sa prostora bivše Jugoslavije razmene i upotpune znanja, iskustva i veštine koje su stekli u okviru svog nastavnog programa sa učenicima drugih srednjih škola.

Posle svečanog otvaranja, škole učesnice projekta prisutnima su predstavile svoj rad prezentacijama na videobimu.

Podelite vest: