VOŽDOVČANI SE PRIDRUŽILI GRAĐANIMA U ČIŠĆENjU JEZERA BELA REKA

Na inicijativu građana, 22. marta 2014. godine, organizovano je čišćenje jezera Bela reka u Ripnju. Opština Voždovac je podržala inicijativu građana i poslala volontere ispred opštine.

Povodom akcije čišćenja Vuk Mirčetić, savetnik predsednika opštine Voždovac, izjavio je: “U prethodnom periodu očistili smo preko četrdeset deponija na teritoriji opštine Voždovac. Izuzetno nam je drago što su građani shvatili potrebu za čistijim Voždovcem i što su sami inicirali ovu akciju. Opština Voždovac je rešila da podrži ovu akciju, u skladu sa zakonskim okvirima, s obzirom da jezero Bela reka nije u vlasništvu opštine.”

Ivana Gajić, koordinator Kancelarije za mlade Voždovac, zahvalila se svim volonterima opštine Voždovac i inicijatorima ideje, a inicijator akcije, Zoran Kuzmanović zahvalio se podršci opštine i institucija koje su pomogle.

Ovoj akciji su prisustvovali i Miloš Stojanović, član Veća opštine, Dražen Tica, direktor održavanja JKP Zelenilo Beograd, Vera Milošević, V.D. direktora Doma kulture u Ripnju, odbornice GO Voždovac iz Ripnja Jasmina Jovanović i Svetlana Kovačević, predsednik mesne zajednice Ripanj, Vlada Nestorović i predstavnici JKP Srbija šume.

Podelite vest: