MART – MESEC BORBE PROTIV RAKA

U okviru akcije “Borba protiv raka”, Dom zdravlja “Voždovac”, Udruženje pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre i Gradska opština Voždovac, organizovali su ulični performans “Ne smišljajte izgovore” na Dušanovačkom platou, 08. marta 2014. godine u periodu od 10 do 16 časova, u cilju podizanja svesti opšte javnosti o značaju prevencije raka.

U razgovoru sa lekarima Doma zdravlja Voždovac, zainteresosavani posetioci su mogli da se upoznaju sa metodama preventivnog delovanja u borni protiv raka i faktorima rizika koji su najčešći uzroci obolevanja od raka. Lekari su skrenuli pažnju da su pušenje duvana, nepravilna ishrana, gojaznost, fizička neaktivnost, konzumiranja alkohola i izloženosti štetnim uticajima iz okoline (sunčevog zračenja, štetnih supstancija na radnom mestu i dr) najčešći uzroci obelevanja od raka i da je najbolji način da se spreči nastanak bolesti izbegavanje uticaja poznatih faktora rizika koji su zapravo rezultat savremenog načina života.

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić sa svojim saradnicima, direktor Doma zdravlja Voždovac prim dr Nada Jovanović Vasiljević i predsednik Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre Milenko Mitrović zahvalili su se prisutnima što su se odazvali pozivu i prepoznali značaj ovakve manifestacije. Takođe, Aleksandar Savić je istakao dobru saradnju Opštine i Doma zdravlja i izrazio uverenje da će se zajedničke aktivnosti i saradnja nastaviti i u predstojećem preiodu.

Podelite vest: