DONACIJA VLADE JAPANA CENTRU ZA KULTURU I SPORT „ŠUMICE“

U Centru za kulturu i sport „Šumice“ 7. marta 2014. god. potpisan je ugovor o donaciji Vlade Japana u okviru programa „bespovratne pomoći u oblasti kulture“.
Vlada Japana donirala je 41.280 evra CKS „Šumice“, a novčana sredstva biće iskorišćena za reparaciju oštećenog krova, za parcijalnu zamenu, farbanje i lakiranje parketa glavnog terena.

Ugovor su potpisali Nj.E. g. Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Republici Srbiji i Ranko Matijašević, direktor CKS „Šumice“. Obišavši glavni teren, Nj.E. ambasador Masafumi Kuroki je izjavio da mu je drago što Vlada Japana može da pomogne „Šumicama“ da nastave da igraju važnu ulogu u životu ljudi na Voždovcu i u celom Beogradu. Takođe je rekao da se nada da će Centar nastaviti da organizuje događaje koji su u vezi sa japanskim borilačkim veštinama, kako bi se nastavila saradnja sa Japanom.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da mu je drago što je na početku mandata uspostavljena saradnja sa Japanom. “Nadam se da će “Šumice” doživeti procvat i podsetiti na dane stare slave. Veliku pomoć imamo od Vlade Japana i nadam se da ćemo još mnogo naučiti od bratskog naroda Japana”, naveo je Savić.

Ceremoniji potpisivanja Ugovora prisustvova je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je tom prilikom rekao: “Ova hala je dom mnogih reprezentativnih selekcija, moramo da nastavimo da ulažemo u fiskulturne sale, mladi su naša budućnost i moramo da svima omogućimo da se bave sportom”

Podelite vest: