ZUCE DOBIJA KANALIZACIJU

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali pustio je u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u podavalskom naselju Zuce. Ovom događaju prisustvovali su Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac i Svetozar Veselinović, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Tom prilikom Mali je najavio da će kompletna kanalizaciona mreža u tom mestu biti završena do kraja godine.

Mali je objasnio da će žitelji Zuca moći da se priključe na kanalizacionu mrežu po ceni od 60 hiljada dinara, što će moći da plate u 60 mesečnih rata od po hiljadu dinara, a kubik vode koštaće 18 dinara.

“Prethodna gradska vlast nije imala razumevanje za građane podavalskih naselja i priključak na kanalizacionu mrežu iznosio je oko 240 hiljada dinara. To građani nisu mogli da podnesu i projekat je mogao da bude neuspešan i da novac koje je grad dao za izgradnju kanalizacione mreže bude bačen u bunar”, rekao je Mali novinarima.

Mali je istakao da su za Privremeni organ rubna beogradska naselja podjednako važna kao centralne gradske opštine i da nema razloga da njihovi žitelji budu diskriminisani.

Najavio je da će do kraja godine biti završena dva sistema za prečišćavanje otpadnih voda – u Pinosavi i Belom Potoku – čime će biti uspostavljen celovit sistem za prečišćavanje otpadnih voda i završena kanalizacija u podavalskim naseljima.

Podsetio je i da je pre deset dana otvorio rezervoar za prečišćavanje vode u Ripnju, koji je omogućio građanima tog naselja priključak na vodovodnu mrežu.

Direktor JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” Svetozar Veselinović je objasnio da će za Beli Potok i Pinosavu važiti isti uslovi.

Podelite vest: