POČELA PREDAVANjA O DROGI ZA VOŽDOVAČKE SREDNjOŠKOLCE

Čelnici GO Voždovac organizovali su u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd – Odeljenjem za suzbijanje narkomanije seriju predavanja pod sloganom „Droga je nula, život je jedan“ za učenike prvih razreda srednjih škola sa teritorije Opštine. Prvog dana veliku salu CKS “Šumice” ispunilo je do poslednjeg mesta 362 učenika Škole za negu lepote sa svojim profesorima i direktorkom.

Stručnjaci koji se bave ovom problematikom održali su uvodno predavanje posle koga su sledila pitanja učenika. Njih 27 tražilo je odgovore na pitanja koja ih interesuju. Najveću pažnju izazvalo je svedočenje bračnog para Maje i Arsena koji su ispred Reto Centra govorili kao izlečeni narkomani o tome kako su ušli u problem narkomanije, koliko je bila dragocena podrška porodica i koliko ih je društvo sa kojim su uživali psihoaktivne supstance sprečavalo da počnu lečenje i odvikavanje. Sa posebnom pažnjom učenici su saslušali ovaj mladi bračni par koji će za koji mesec dobiti i prinovu. Maja je inače rođena Beograđanka, a Arsen je Splićanin.

Ova predavanja za 1.300 učenika prvih razreda srednjih škola slušaće tokom pet dana učenici svih šest škola sa teritorije Voždovca. Predavanja je tokom protekle tri nedelje već odslušalo 2.809 učenika šestih i sedmih razreda 15 osnovnih škola. Cilj je da se mladi ojačaju u njihovom odnosu prema psihoaktivnim supstancama kako bi bili spremni da odbiju ponuđenu drogu i da budu svesni rizika i znaju kakve ih opasnosti vrebaju.

Sledeće predavanje slušaće u sali CKS “Šumice” učenici Osme beogradske gimnazije u petak, 15. novembra u 13 časova.

Podelite vest: