OTVORENA IZLOŽBA SLIKA KINESKOG UMETNIKA VANG VEN JIN

U Gradskoj opštini Voždovac, 25. septembra 2013. godine otvorena je izložba slika kineskog umetnika Vang Ven Jin, povodom 1. oktobra, nacionalnog praznika NR Kine. Na izložbi slika, koju su organizovali GO Voždovac, Društvo Daleki istok i Ambasada NR Kine u Srbiji, prikazane su slike mladog kineskog autora sa tradicionalnim kineskim motivima.

Otvarajući izložbu slika u svečanoj sali, predsednik GO Voždovac dr Dragan Vukanić rekao je: „Mi i dalje sarađujemo sa našim najvećim prijateljima, ne zato što su najveća zemlja na svetu, ne zato što su najmnogoljudnija zemlja na svetu, već zato što su pokazali najviše ljubavi prema Srbiji. Naši prijatelji iz Kine su nas večaras obradovali i prijatno iznenadili jednom izložbom na vrlo interesantnom platnu od pirinča, sa umetnošću koju ne viđamo svaki dan“.

Gospodin Si Hong, savetnik za kulturu ambasadora NR Kine u Beogradu, prisutnima je predstavio izložbu slika mladog kineskog umetnika Vang koji tušem crta specijalno motive tigra u raznim tipovima. Pored toga pohvalio je veoma razvijenu kulturnu razmenu između NR Kine i Srbije, kao i dobru saradnju ove dve zemlje u oblasti kinematografije i sporta.

Svi ljubitelji kineske kulture i tradicionalnog slikarstva moći će i narednih dana da pogledaju izložbu kineskog umetnika Vang Ven Jin, koja će biti izložena u svečanoj sali GO Voždovac.

Podelite vest: