RADIONICA ZA DECU “NAPRAVI LAKO – SAZNAJ KAKO”

Sekretarijat za sport i omladinu organizovao je projekat koji sufinansira Gradska opština Voždovac, namenjen za obuku dece marginalizovanih kategorija i sa poremećajima u društvenom ponašanju. Projekat pod nazivom “Napravi lako – saznaj kako” ima za cilj da doprinese sticanju znanja iz različitih oblasti, razvijanju i afirmisanju sopstvenog rada i aktivnosti, a realizuje se u saradnji sa Savezom nezaposlenih Beograda i Udruženjem “Iskon”, koje se bavi negovanjem domaće radinosti.
Kreativne radionice oformljene su u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Vožd” na Voždovcu i njih pohađaju pored đaka ove škole i deca iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine iz susedne zgrade.

Od Snežane Peović, koordinatora projekta iz Saveza nezaposlenih Beograda i Milijane Nestorović iz Udruženja “Iskon” koja svesrdno pomaže deci u radu, saznajemo da je uspeh u sprovođenju radionice “Napravi lako – saznaj kako” upravo vesela i pozitivna atmosfera i da su, što je veoma važno, deca motivisana, jednim delom i iz razloga što sopstvene radove mogu da zadrže za sebe ili ih mogu pokloniti drugima, što često i čine.
Aktivnosti su sastavljene iz dva dela: prvi deo čini pravljenje magneta i nakita od beolina, a drugi deo pravljenje i bojenje predmeta od gipsa, tekstila i stakla, kao i pravljenje različitih igračaka. U grupama od 10 do 15 dece u periodu od 16. do 21. septembra oko 50 dece prošlo je kroz različite aktivnosti radionice, učeći od svojih vrednih nastavnika nove i korisne veštine.

Podelite vest: