PREDSTAVLjANjE VOŽDOVAČKIH POTENCIJALA U PRIVREDNOJ KOMORI BEOGRADA

U Privrednoj komori Beograda na prezentaciji koja je održana u sredu, 17. jula 2013. godine predstavljeni su privredni potencijali GO Voždovac. Na poziv Udruženja socijalnih, društvenih i ličnih uslužnih delatnosti privredne komore i sekretara Gordane Matijašević, prezentaciju je održao dr Dragan Vukanić, predsednik GO Voždovac u prisustvu svojih saradnika iz ovih oblasti.

Dr Vukanić je naveo brojne potencijale koje Voždovac poseduje u oblasti poljoprivrede, ekologije, ugostiteljstva i turizma. Bilo je reči o tome kako realizovati potencijalne projekte vezane za pomoć poljoprivrednicima u podavalskim naseljima. Kako na najbolji način iskoristiti poljoprivredno zemljište, omogućiti izgradnju plastenika, bavljenje organskim pčelarstvom, mogućnost izgradnje vodenog parka tamo gde već postoje termalne vode i dr. Takođe su navedeni značajni turistički potencijali Voždovca kao što su planina Avala i Spomenik neznanom junaku, rudnik na Avali, Stara mehana u Kumodražu, kuća Vojvode Stepe, a naročito malo iskorišćen Spomen park Jajinci.

Gordana Matijašević, sekretar Udruženja socijalnih, društvenih i ličnih uslužnih delatnosti Privredne komore Beograda, ponudila je pomoć tima stručnjaka iz svih navedenih oblasti. Ona je navela da je Privredna komora, kao nezavisna asocijacija privrednih subjekata upravo tu da posreduje između privrede i državnih organa, odnosno lokalne samouprave i pomogne u rešavanju problema nedostatka investicija, nedovoljnog razvoja ruralnog turizma, problema sa deponijama i zaštite životne sredine.

Na kraju izlaganja dogovoren je nastavak saradnje i rad na pokretanju i realizaciji projekata koji su od vitalnog značaja za dalji razvoj Gradske opštine Voždovac.

Podelite vest: