NAJBOLjI HERCEGOVAČKI ĐACI GOSTI VOŽDOVCA

Opština Voždovac prethodnih dana ugostila je oko sedamdeset najboljih đaka i sportista iz više osnovnih škola iz Hercegovine. Đaci generacije i vukovci iz Nevesinja, Trebinja, Ljubinje, Berkovića, Bileće i Gacka tokom svog boravka, obišli su mnoge znamenitosti Beograda i Voždovca.

Prvog dana trodnevne posete, 29 juna 2013. godine, učenici i nastavnici iz hercegovačkih škola obišli su Hram Sv. Save, Muzej Nikole Tesle, Narodnu Biblioteku Srbije, Spomen park Jajinci i Avalu.

Sledećeg dana, predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić upriličio je prijem u opštini Voždovac, gde je najuspešnijim učenicima iz Hercegovine uručio pohvale i vredne knjige za zasluženi uspeh tokom školovanja. Zatim je zajedno sa svojim gostima obišao beogradsku Sabornu crkvu i Patrijaršiju, gde ih je posle služenja svete arhijerejske Liturgije, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej svečano primio uz reči dobrodošlice i posluženje. Istog dana deca su obišla Konak kneginje Ljubice, Vojni muzej i znamenitosti Beogradske trvrđave i Kalemegdana.

Poslednjeg dana pred polazak u Hercegovinu, đaci su obišli Oplenac, Orašac i spomenik Karađorđu.

Podelite vest: