KNJIŽEVNO VEČE SA DARINKOM DAROM TRIFOVIĆ

U okviru tradicionalnog književnog serijala „Savremenici“ Gradska opština Voždovac je u četvrtak, 30. maja 2013. godine u svojoj skupštinskoj sali organizovala promociju dve knjige pesama “Sveta zavetnica” i “Mamin cvet” Darinke Dare Trifović.

Predsednik GO Voždovac dr Dragan Vukanić svečano je otvorio književno veče i zahvalio se publici koja je ispunila čitavu salu i rekao da Opština Voždovac nastoji i nastojaće da pod svojim krovom neguje književne večeri svakog meseca.

Veče je otvoreno nastupom sestara Sandić i srpskih pravoslavnih pojaca koji su izveli splet kosovskih i hercegovačkih narodnih pesama, a program je svojim guslarskim umećem upotpunio i Nikola Brnović.

Zoran Bognar, predsednik voždovačkog udruženja Ars longa predao je predsedniku Opštine Voždovac povelju za negovanje lepih reči. Dr Vukanić je potom nagradio knjigama sve učesnike, a Dara Trifović je na kraju književne večeri svim prisutnima podelila svoje knjige na poklon.

O knjigama i autorki govorili su Zoran Bognar, recenzent knjige i Dragoslav Brnović, književni kritičar.

U ime Njegove Svetosti srpskog Patrijarha Irineja književnoj večeri prisustvovao je Dragomir Stanić, direktor Štamparije Patrijaršije, a kao specijalni gost večeri nastupio je proslavljeni Nikola Karović, koji je pevao bez muzičke pratnje i podigao publiku na noge.

Podelite vest: