“ZDRAVO DETINjSTVO- ZDRAVO DRUŠTVO”

Predstavnici osnovnih škola, opštine Voždovac, Doma dece bez roditeljskog staranja, zdravstvenih i socijalnih ustanova učestvovali su na nedavno održanom okruglom stolu sa temom kako pomoći deci sa jednim roditeljom ili starateljom, pod sloganom „ZDRAVO DETINjSTVO-ZDRAVO DRUŠTVO“. Učesnici skupa složili su se da problemi u društvu jesu nevolja za porodicu, a zdrava porodica je preduslov za zdravo društvo. Preventiva je najvažnija kako u psihičkom tako i fizičkiom odrastanju dece. Decom se treba baviti  okrenuti ih vanškolskim aktivnostima sportu, umetnosti kroz kreativne radionice, što je jedini način da se sklone od kriminala.

Projekat “Zdravo detinjstvo-Zdravo društvo“ počinje 08. juna 2013. godine Bazarom Zdravlja u Super Veru u Vojvode Stepe, koji se kao društveno odgovorna firma uključio u projekat ustupanjem bez nadoknade prostora na spratu gde se nalazi pored mini tržnog centra i besplatna igraonica za decu.

Tim povodom ispred ckve Sv. Konstantina i Carice Jelene u nedelju, 19. maja 2013. godine  Udruženje „Radom za Radost“, uz podršku odbornice Snežane Mitić, organizovalo je porodično druženje Voždovčana. Deca su pravila kolaže od raznobojnog peska, zabavljao ih je klovn Uduženja, slikalo se po veselim dečijim licima. Građani su ostavljali dobrovoljne priloge namenjene deci sa jednim roditeljem za razvijanje njihovih vanškolskih aktivnosti.

Odbornica GO Voždovac, Snežana Mitić, član Internacionalnog Kluba Žena i organizator okruglog stola, pozvala je društveno odgovorne kompanije i pojedince iz sveta sporta, umetnosti i kulture da uzmu učešće u projektu, jer porodica je ključ uspešnog društva.

Podelite vest: