DELEGACIJA ŠANGAJSKOG DISTRIKTA ĐADING NA VOŽDOVCU

Delegacija šangajskog distrikta Đading posetila je 20. maja 2013. god. rukovodstvo Gradske opštine Voždovac u okviru trodnevne posete ovoj beogradskoj opštini. Reč je o uzvratnoj poseti i nastavku započetih razgovora koje su dve lokalne samouprave pokrenule pre više od godinu dana prilikom posete delegacije Voždovca Šangaju. Kinesku delegaciju predvodi zamenik predsedavajućeg KP Kine, Komiteta za Šangajski distrikt Đading g-đa Džang Jihui, a domaćin na Voždovcu je predsednik dr Dragan Vukanić.

Razgovori su otpočeti sa željom da se preciziraju dogovori o implementaciji sporazuma o sveobuhvatnoj saradnji i uspostavljanju, kako Kinezi kažu, sestrinskih odnosa između dve opštine.

Po završetku razgovora u opštini Voždovac, kineska delegacija sa svojim domaćinima nastavila je upoznavanje sa institucijama na Voždovcu. Obe delegacije položile su cveće na Spomen parku Jajinci nevino nastradalim rodoljubima. Tokom posete Centra za kulturu i sport „Šumice“ gosti iz Šangaja imali su zanimljiv susret sa našim poznatim glumcem Ljubišom Samardžićem, koga su prepoznali iz omiljenog srpskog filma u Kini „Valter brani Sarajevo“. Posle obilaska voždovačkih sportskih centara “Šumice” i „Banjica“, članovi kineske delegacije imali su sastanak sa Predragom Peruničićem, državnim sekretarom u Ministarstvu omladine i sporta, a zatim su posetili Narodnu skupštinu Republike Srbije.

Trećeg dana posete gosti iz Šangaja obišli su Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, u kojoj svoj lekarski deo posla obavlja dr Dragan Vukanić, predsednik Opštine Voždovac. Posetama muzeja i drugih znamenitosti grada kineska delegacija završila je svoj boravak na Voždovcu i u Beogradu, uz dogovor o daljem nastavku ekonomske, kulturne, naučne, sportske i drugih vidova saradnje između ove dve bratske opštine.

Podelite vest: