STUDENTI BILI ODBORNICI NA JEDAN DAN

Debatni klub Fakulteta političkih nauka u saradnji sa omladinskom organizacijom Mladi za inovacije i Gradskom opštinom Vožodovac prvi put u Beogradu realizovao je projekat „Budi odbornik na jedan dan“.

Projekat koji predstavlja simulaciju rada GO Voždovac ima za ideju približavanje rada gradske opštine studentima Fakulteta političkih nauka.

Studenti su verno vodili sednicu Skupštine opštine, učestvovali u debati, replicirali, glasali i donosili odluke, što im je pomoglo da uvide koliki je uticaj odbornika o pitanjima u vezi sa funkcionisanjem opština unutar Grada Beograda.

Od zvaničnih funkcionera GO Voždovac, zamenika predsednika Opštine Dragana Čovića, zamenika predsednika Skupštine Marka Sarića, sekretara Skupštine Danice Simeunović, lokalnog zaštitnika građana Vesne Gojković i javnog pravobranioca Mari Kler Đorđević, studenti su mogli da čuju primere uspešne prakse i dobiju odgovore na sva pitanja o radu Opštine koja su ih zanimala.

Na kraju odborničkog dana studenti FPN su uručili zahvalnice predstavnicima opštine Voždovac koji su im omogućili uspešno sprovođenje projekta.

Podelite vest: