AKCIJA “PEŠAČENjEM DO ZDRAVLjA”

balkan2Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i Planinarskog saveza Beograda,  Planinarski klub „Balkan“,  u subotu  15. septembra 2012. godine uspešno je organizovao po četvrti put  akciju “Pešačenjem do zdravlja”  na Avali. Akciju je otvorio član opštinskog veća Opštine Voždovac Slobodan Mihajlović i poželeo učesnicima akcije dobrodošlicu i lep provod na Avali i Beogradu.

Okupljanje učesnika akcije počelo je oko 8.30h u podnožju Avale. Pored gositiju iz Makedonije, Slovenije i Bugarske u akciji su učestvovale i osobe sa posebnim potrebama, učenici OŠ “Savo Kerković“ iz Ljiga, gradjani i planinari iz Beograda.

„Cilj akcije „Pešačenjem do zdravlja“ je bio da što više gradjana i planinara izvedemo u prirodu, promovišemo zdrav život, planinu Avalu i Beograd“, naveli su organizatori iz Planinarskog kluba „Balkan“.

Isto veče  u planinarskom domu Čarapićev brest na Avali organizovana je svečana Skupština Kluba i obeležavanje tri godine od osnivanja Kluba, prilikom koje je najuspešnijim sportistima dodeljena  Plaketa za postignutre rezultate.

Podelite vest: