ЗАВРШЕН ТУРНИР У БОЋАЊУ “ОЛУЈА 2012.”

Српски клуб Зеле, који чува успомену на српску породицу из Ислама грчког – Кула Јанковић Стојана, победник је трећег турнира у боћању “Меморијал Олуја 2012”. Иста екипа је, иначе, победила и на првом Меморијалном турниру у боћању „Олуја 2010“. Турнир је на терену боћарског клуба Бањица одржан од 2. до 5. августа у организацији Општине Вождовац и боћарског клуба “Бањица”.

Укупно је учествовало шестнаест екипа у тзв. тројкама (три на три играча). После четвородневних борби, овако изгледа поредак: 1. Зеле, 2. Бањица, 3. Канарево брдо. Затварање турнира увеличао је својим присуством и др Драган Вуканић, председник Општине Вождовац, који је изразио велико задовољство што је Меморијал „Олуја“ успешно одржан, као и уверење да ће већ следеће године бити још масовнији. Поред првог човека Вождовца заслужене награде најбољим такмичарима су уручили Миодраг Линта, председник Коалиције удружења избеглица и народни посланик у Скупштини Србије, као и Жика Лазин, председник боћарског клуба “Бањица”.

Иначе, први меморијални турнир „Олуја 2010“ одржан је у знак сећања на нестале, убијене и протеране Србе у акцији хрватске војске „Олуја“ 1995. године. Поводом 15. годишњице егзодуса Срба из Српске Крајине, порука турнира је да се ниједна невина жртва не сме заборавити и да се овакав злочин више никада не понови.

Поделите вест: