NOVE PROSTORIJE DNEVNOG BORAVKA VOŽDOVAC

Povodom završetka adaptacije i proširenja Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju „Voždovac-Jajinci“ u subotu, 7. aprila 2012. godine, svečano su otvorene prostorije te ustanove.

Dnevni boravak je renoviran i proširen: imao je 90 kvadratnih metara, a sada je proširen zatvaranjem terase od 50 kvadrata, koja je pretvorena u salu za fizičke aktivnosti. Postavljen je parket, ugrađen klima uređaj i kupljena je kompletna oprema za rekreaciju. Adaptirana je još jedna prostorija od 15 kvadrata i opremljena za radno-okupacionu terapiju dece i omladine.

Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju „Voždovac-Jajinci“ funkcioniše u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Voždovac“.

Zahvaljujući se Opštini Voždovac na pomoći u adaptiranju dela boravka Divna Ilić, rukovodilac te Ustanove, istakla je da im je taj prostor bio preko potreban za kvalitetan rad i bolje funkcionisanje njihovih korisnika.

– Postojimo skoro godinu dana i sad konačno imamo jedan pravi borvak gde naši korisnici, a i zaposleni imaju sve neophodne uslove. Pored postojećeg prostora dobili smo salu za fizičke aktivnosti, adaptirana je još jedna prostorija za radno – okupacionu terapiju, asfaltiran nam je prostor ispred boravka i postavljena je zaštitna ograda – navela je rukovodilac Dnevnog boravka Voždovac.

Svečanosti je pored Voždovačkog rukovodstva prisustvovao i mr Nebojša Stefanović, predsednik Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke.

Podelite vest: