VOJVODI STEPI U ČAST

Svečanost povodom 156 godina od rođenja slavnog srpskog vojskovođe iz Prvog svetskog rata vojvode Stepe Stepanovića održana je u sredu, 14. marta 2012. godine, u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Program pod nazivom „Stepi u čast“ počeo je himnom „Bože pravde“ u izvođenju hora Kulturno – umetničkog društva PAKUD pod upravom Vukice Smiljanić. Čulo se i instrumentalno izvođenje himne Saveza potomaka ratnika od 1912. do 1920. „Marš na Drinu“ kao i horsko izvođenje pesme „Tamo daleko“.

Brojnoj publici su se predstavila i deca iz OŠ „Vojvoda Stepa Stepanović“ iz Kumodraža pesmom Alekse Šantića „Vojvoda Stepa“, a na njihovom repertoaru bile su anegdote posvećene našem slavnom vojskovođi.

Dečiji ansambl KUD „Radost“ iz Rakovica sela izveo je igre iz Ponišavlja, a posle njih nastupili su ansambl „Lada“, kao i guslari Jovan Lakičević i Boško Vujačić. Za dobro raspoloženje publike pobrinuli su se i pevačka grupa „Vesela srca“ Dnevnog centra i kluba za starije „Vojvoda Stepa Stepanović“, veterani Dnevnog centra i kluba „Drapšin“ iz Mladenovc i „Drapšinski dragulji“ koji su igrali „Bunjevačke igre“. Kulturno – umetnički program završen je koreografijom „Romsko veselje“ koje su priredili članovi folkolornog ansambla „Galeb“. Isperd Opštine Voždovac ovoj svečanosti je prisustvovao Aleksandar Savić, član Veća opštine voždovac.

Podelite vest: