NOVO LICE ŠKOLE U KUMODRAŽU

Osnovna škola “Vojvoda Stepa Stepanović“ u Kumodražu obeležila je u utorak, 13. marta 2012. godine, 118 godina svog postojanja. Tim povodom rukovodstvo Opštine Voždovac prisustvovalo je svečanom obeležavanju završetka građevinskih radova na rekonstrukciji i sanaciji te škole. Pored direktora Nebojše Životića i nastavnog osoblja, a u prisustvu brojnih đaka i njihovih roditelja tom činu prisustvovali su Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke i Nebojša Stefanović, predsednik Gradskog odbora SNS.

Renoviranje škole u Kumodražu otpočelo je na stogodišnjicu njenog postojanja 1994. godine, a od tada, u školu koja broji 900 đaka nije ulagano ništa.

Sredstvima Opštine Voždovac OŠ “Vojvoda Stepa Stepanović“ prvi put je posle 18 godina dobila zbornicu pa profesorski kadar ne ocenjuje đačke radove u hodnicima, već konačno imaju adekvatnu zbornicu, kao što to imaju i sve ostale škole u Beogradu.

Pored toga popravljen je krov na objektu A, kao i na zgradi đačke kuhinje, dnevnog boravka i specijalnog odeljenja. Koliko su neadekvatni uslovi bili za boravak učenika u toj školi potvrđuje i činjenica da je tokom protekle decenije došlo do prokišnjavanja u celom krilu starog dela škole gde nastavu prate đaci prvaci. Pored toga školu je zadesio i odron plafona u dnevnom boravku i odeljenju za decu sa posebnim potrebama pa je postojala realna opasnost po živote dece.

Sredstvima iz opštinskog budžeta, takođe, renovirani su i toaleti škole. Tu su postavljene najsavremenije sanitarije sa senzorima i foto-ćelijama. Vrednost radova procenjena je na četiri miliona dinara.

Podelite vest: