DECA S KOSOVA U POSETI VOŽDOVCU

Deca sa Kosova i Metohije koja, na poziv Opštine Voždovac, borave kao gosti Beograda posetila su u sredu, 22. februara 2012. godine, Centar za kulturu i sport „Šumice“. Tu su imala priliku da zajedno sa svojim voždovačkim vršnjacima uživaju u operskim arijama koje je izvodila operska pevačica Aleksandra Prodanović. Takođe za dobro raspoloženje kosovskih mališana pobrinuli su se i glumac Miodrag Rakočević, mađioničar kao i KUD „Lasta“.

U četvrtak, 23. 2.2012. godine, mališani iz naše južne pokrajine posetili su Avalski toranj, a posle toga su prisustvovali rukometnoj utakmici između RK Voždovac i RK Partizan koja se odigrala u Sportskom centru Voždovac. U ime domaćina dobrodošlicu im je poželeo dr Dragan Vukanić, predsednik Opštine Voždovac. Za vreme poluvremena utakmice rukometaši RK Voždovac podelili su gostima sa Kosova dresove svog kluba. Takođe mališani su u SC Voždovac imali priliku i da se oprobaju u kuglanju, stonom tenisu i drugim sportskim disciplinama.

U petak, 24. februara 2012. godine, đaci su posetili zoološki vrt, Kalemegdan i druge znamenitosti glavnog grada, a posle toga su prisustvovali odbojkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Varadina. Za upoznavanje kosovskih gostiju sa znamenitostima srpske prestonice i Voždovca ispred Opštine bili su zaduženi Julijana Stanisavljević, Nikola Ivanović i Marko Simijanović.

Podelite vest: