KAMEN TEMELJAC ZA SPORTSKU SALU U JAJINCIMA

Školska slava Sveti Sava obeležena je svečano u petak, 27. januara 2012. godine, i u voždovačkim školama. Glavna manifestacija ove godine održana je u OŠ „Jajinci“ (ul. Ilije Petrovića 12 – Jajinci) u kojoj je postavljen kamen temeljac za sportsku salu koja je ovoj školi nedostajala.

Tako će Osnovna škola u Jajincima i 500 njenih đaka ubuduće umesto napolju ili unutar škole, fizičko vaspitanje imati u odgovarajućoj sali. Nova sala biće podignuta, na sadašnjem košarkaškom terenu i imaće oko 450 kvadrata.

Aleksandar Savić, član Veća opštine Voždovac prilikom postavljanja kamena temeljca, naveo je da je sala veličine 29 metara sa 15 metara sa kompletnim kupatilima i svlačionicama. Izgradnju nove sale finansira Opština Voždovac, a ukupna vrednost radova iznosi 24 miliona dinara.

Pored rukovodstva Opštine Voždovac i brojnih građana kulturno – umetničkom programu i postavljanju kamena temeljca za sportsku salu prisustvovali su Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke i Nebojša Stefanović, predsednik Gradskog odbora SNS.

Posle toga đacima te škole podeljeni su paketići, a dvoje najboljih učenika i dvoje sportista dobili su mobilne telefone na poklon, koje je uručio Aleksandar Savić, član Veća opštine Voždovac.

Proslavi Svetog Save u drugim voždovačkim školama uz prigodan program đaka prisustvovali su ostali opštinski funkcioneri koji su učenicima poklonili knjige.

Podelite vest: