DANI KINE NA VOŽDOVCU

Uz zvuke kineske i srpske himne u ponedeljak, 28. novembra 2011. godine, u CKS „Šumice“ otvorena je manifestacija “DANI KINESKE KULTURE NA VOŽDOVCU”. Manifestaciju su u prepunoj svečanoj sali CKS „Šumice“ otvorili ambasador NR Kine u Srbije nj.e. Džang Vansje i dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac. Tokom jednočasovnog programa publika je imala jedinstvenu priliku da uživa u kineskim narodnim igrama kao i da se upozna sa osnovama kineskog jezika koji su predstavili polaznici iz Osme beogradske gimnazije.

Za bogat kulturno-umetnički program i veselu atmosferu pobrinuli su se društvo Daleki istok, Muzička škola „Petar Konjović“, Osma beogradska gimnazija, O.Š. „Milan Đ. Milićević“ i Tai Či Čuan (Tai Chi Chuan) savez Srbije. Među brojnim gostima bile su i ugledne ličnosti sa Voždovca kao što su naš proslavljeni glumac i reditelj Ljubiša Samardžić i estradna umetnica Usnija Redžepova. Na kraju kulturno – umetničkog programa za sve goste uz izložbu slika upriličen je koktel.

Tokom ove manifestacije koja se održava od ponedeljka 28. novembra do petka 2. decembra 2011. godine, kroz muzički program, izložbe i predavanja biće predstavljena bogata kineska kultura.

Podelite vest: