NAJBOLJI UČENICI IZ HERCEGOVINE GOSTI VOŽDOVCA

Opština Voždovac koja je zbratimljena sa Nevesinjem iz Republike Srpske, proteklih dana ugostila je osamdeset najboljih učenika iz 11 osnovnih škola iz Nevesinja, Trebinja, Ljubinja, Bileće, Berkovića, Gacka i Foče. Učenici i njihovi nastavnici  bili su smešteni u Ustanovi studentskog odmarališta „Radojka Lakić“ na Avali.

Zajedno sa predsednikom opštine Voždovac, dr Draganom Vukanićem učenici su u petak 10.juna 2011.godine posetili  Sabornu crkvu, gde ih je primio i blagoslovio Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej, a zatim su obišli i  Patrijaršiju .

Posle posete Patrijaršije, obišli su Kalemegdan i Vojni muzej, kao i centar grada. Deca su bila impresionirana energijom dr Dragana Vukanića i njegovim poznavanjem istorije spomenika kulture na beogradskoj tvrđavi.

Drugog dana posete, u subotu 11.juna 2011.godine učenici su sa Aleksandrom Savićem, članom Opštinskog veća i Dragomirom Petronijevićem iz Kancelarije za mlade opštine Voždovac obišli Avalski toranj, spomenik Neznanom junaku, Spomen park „Jajinci“ kao i Hram Svetog Save. Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić i pomoćnik predsednika opštine Dubravka Filipovski dodeli su najboljim učenicima Nevesinja i okolnih mesta priznanja i knjige, kao uspomenu na ovogodišnju posetu Beogradu i Voždovcu.

„ Srećni smo što možemo da vas ugostimo u našem i vašem Voždovcu. Ono što su kao nagradu za odličan uspeh dobili vaši vršnjaci, „ vukovci“ sa naše opštine, dobili ste i vi. Ponosni smo što naš narod u Hercegovini ima tako pametnu i talentovanu decu i znajte da ćemo vam i ubuduće pružiti sve što je u našoj moći, kako biste u obrazovanju dostigli najviše domete“ istakao je dr Dragan Vukanić.

U organizaciji opštine Voždovac učenici su trećeg dana posete Srbiji, u nedelju 12. juna 2011.godine obišli najznačajnije spomenike srpske istorije- Spomen kompleks Kraljevske porodice Karađorđević na Oplencu i Spomen kompleks Prvom srpskom ustanku u Orašcu. Time se ovogodišnja poseta Srbiji završila.

Podelite vest: