MASOVNO ODRŽAN “DAN IZAZOVA” NA VOŽDOVCU

Na platou ispred Uslužnog centra opštine Voždovac, u sredu, 25. maja 2011. godine održana je centralna manifestacija „Sport za sve“ – Dan izazova za duh i telo, u kojoj je promovisan niz sportskih sadržaja (fitnes, aerobik, plesna škola, demonstracija karatea i borilačke veštine „kap up“).

Pored zaposlenih iz opštine Voždovac, učešće u ovoj međunarodnoj manifestaciji uzela su i deca sa invaliditetom iz Udruženja „Plava školjka“ koja su se takmičila u boćanju, pikadu, plesu, mačevanju, šahu i dr. Stručni saradnici deci su omogućili kreativan dan uz radionice vajanja i slikanja, a na platou je bila predstavljena izložba nastalih radova kreativne radionice Udruženja „Plava školjka“. Svoje veštine ispred opštinske zgrade prikazali su predstavnici MUP-a, članovi plesne škole „Beograd“, karatisti Kjokjušin – karate Saveza Srbije i članovi Taekvondo kluba.

Na teritoriji opštine Voždovac povodom Dana izazova sportom ili nekim vidom rekreacije bavilo se hiljade mališana iz voždovačkih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kao i zaposleni na svojim radnim mestima.

Suština ove manifestacije je međusobno upoređivanje gradova sveta u tome ko će bolje sportski „aktivirati“ što veći broj dece, omladine i građana, a ocenjuje se procentualno učešće. Glavni partner opštine Voždovac bio je grad San Francisko Kan Pećo (San Freancisko Can Pecho) iz Meksika.

Organizatori manifestacije su GO Voždovac i Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Поделите вест: