LIGA ŠAMPIONA U ŠUMICAMA

U CKS „Šumice“ u utorak 10. maja 2011. godine, finalnim mečevima u četiri ekipna sporta završeno je petnaesto izdanje ABS Minel lige budućih šampiona. U prisustvu velikog broja gledalaca viđeni su atraktivni i kvalitetni susreti nakon kojih smo dobili i prvake. U odbojci to je škola „Janko Veselinović“ posle trijumfa nad osnovnom školom „Karađorđe“ rezultatom 2:0, po setovima 25:23, 25:22.

Prvak u košarci je osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ posle pobede u finalu nad vršnjacima iz škole „Bora Stanković“ 28:21. Pobednici rukomentnog turnira trijumfom nad ekipom osnovne škole „Janko Veselinović“ od 24:20 su učenici škole „Milan Đ. Milićević“, dok je pehar fudbalskog turnira pripao dečacima iz OŠ„Branislav Nušić“ koji su prvo mesto osvojili pobedom nad osnovnom školom „Filip Filipović“ rezultatom 8:3.

Prema rečima dr Dragana Vukanića, predsednika opštine Voždovac, jedno od predizbornih obećanja novog opštinskog rukovodstva bilo je da se suzbije narkomanija u školama, kao i da se što više đaka bavi sportom.

– Mi smo prva Opština na teritoriji Beograda koja je pokrenula „Ligu budućih šampiona“ svih 16 osnovnih škola sa teritorije Voždovca u 4 četiri sportske discipline, na šta smo ponosni. U saradnji sa SOS kanalom ovu ideju smo pokrenuli krajem 2010. godine sa idejom da što više đaka uključimo u sportske aktivnosti, a opština Voždovac je dala svoj doprinos kroz adaptaciju škola, sala, čime smo deci omogućili nesmetano bavljenje sportom. Smatram da je ovo finale veliki uspeh u afirmaciji sporta i brige o deci u našoj opštini. Nadam se da će ovu našu ideju prihvatiti i druge opštine , kao i brojni privrednici koji bi svojim skromnim sredstvima omogućili da se đaci nesmetano bave sportom. Žao mi je što nije bilo više privrednika i više firmi koje su imale sluha za ovakve manifestacije, koje ne traju kratko, a koje vrlo dobro govore o interesovanjima mladih na Voždovcu, kako nam deca rastu i kako se formiraju kao ljudi, za šta su u životu zainteresovani, šta ih oplemenjuje, šta od njih stvara prave ljude. Ujedno koristim ovu priliku da se zahvalim Dragiši Kovačeviću, generalnom direktoru SOS kanala koji je podržao ovu ideju i sa svojom televizijom doprineo afiramaciji sporta – istakao je dr Vukanić.

Sanja Alavanja, direktor ABS Minel fonda, rekla je da je afirmacija školskog sporta i podsticanje dece da se bave sportom zadatak svih na skoji želimo da učestvujemo u stvaranju boljeg i uspešnijeg društva.

– Ja se iskreno nadam da će ova akcija sa SOS kanalom da ima svoju budućnost, da će imati tradicionalni značaj i ja iskreno želim da ova akcija u budućnosti okupi što veći broj škola i dece, kako na teritoriji Beograda, tako i na teritoriji cele Srbije – naglasila je Alavanja.

Zahvaljujući generalnom sponzoru kompaniji ABS Minel fond i opštini Voždovac kao pokrovitelj manifestacije, te gradskim sportskim savezima, svi osvajači medalja nagrađeni su prigodnim nagradima u vidu sportskih rekvizita.

Поделите вест: