GODINU DANA NAPREDNJAČKO-NARODNJAČKOG RUKOVODSTVA NA VOŽDOVCU

Povodom godinu dana naprednjačko-narodnjačke vlasti na Voždovcu Demokratska stranka organizovala je u četvrtak, 27. januara 2011. godine protest ispred zgrade Opštine. Jedino što je nova vlast, prema njihovim tvrdnjama, uradila su stepenice na ulazu u zgradu Opštine.

To je ujedno bio i povod da novo rukovodstvo (SNS-DSS-NS) predstavi rezultate svog dosadašnjeg rada.

Nova opštinska vlast je, prema rečima Nebojše Stefanovića, člana Predsedništva Srpske napredne stranke i šefa beogradskih naprednjaka, ukinula troškove reprezentacije i plaćanje računa za mobilne telefone iz opštinske kase, čime je ostvarena znatna ušteda u budžetu.

-Počela je sa radom i nova moderno opremljena ambulanta u Zucu, koja je na raspolaganju svim žiteljima podavalskih naselja. S druge strane, oni su samo za izgradnju ”Pazl grada” na Banjici koji deca uopšte ne koriste potrošili skoro 30 miliona dinara. Najmanji telefonski račun u sportskom centru ”Šumice” iznosio je 220 hiljada dinara, a najveći 480 hiljda dinara. Na reprezentacije su u 2009. godini potrošili 750 hiljada dinara, dok smo mi tokom ove zime naugroženijim građanima podelili 46,1 tona uglja kao i 100 kubika drva. Takođe podeljen je i građevinski materijal raseljenim i izbeglim licima – istakao je Stefanović.

On je dodao i da je novo voždovačko rukovodstvo podelilo humanitarnu pomoć od 400 hiljada dinara socijalno najugroženijima, dok je za razvoj sporta raznim sportskim društvima i pojedinim sportistima uručeno preko 600 hiljada dinara.

-Nagrađeni su đaci generacije svih osnovnih i srednjih škola kao i vukovci. Svi su dobili po pet hiljada dinara, komplet knjiga i vaučer po učeniku od 100 hiljada dinara za srednjoškolce i 50 hiljada za osnovce za školu računara. Prostorije u opštini koje su ranije služile kao restoran koji je zatvoren odlukom ministarstva finasija ustupljene su deci za dnevni boravak i radionice. Lakomontažna sportska hala u Ripnju je pri kraju dok je danas na Svetog Savu položen kamen temeljac za fiskulturnu salu pri O.Š. „Vasa Čarapić“ u Belom potoku. U Jajincima se gradi druga hala, dok će treća biti u Kumodražu. Predviđeni su i radovi na Domu zdravlja „Minel“ u Ripnju. Završili smo asfaltiranje puteva u sedam podavalskih mesnih zajednica, a pri kraju je i izgradnja vodovoda u Pinosavi. I u Ripnju i Kumodražu prioritet je vodovod. Najveći projekat koji je urađen na opštini Voždovac je gasifikacija, koju izvodi firma „Beogas“. Do sada je gasifikovano Kumodraž selo, Kumodraž I i II, Jajinci, i Rakovica selo, a na proleće gas će proteći i kroz naselja Banjica i Braće Jerković – naglasio je predsednik beogradskih naprednjaka.

Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić osvrnuo se i na prozivke opozicije na Voždovcu u vezi sa slovima na tablicama opštinskih službenih vozila.

– Inicijali DV na našim vozilima su slučajnost, a mogu da znače i DOLE VLADA. Da li mislite da je slučajnost to što su sva vozila baš na Voždovcu dobila slova DS na registarskim tablicama? Koju opštinu u Beogradu i Srbiji je za godinu dana posetio toliki broj ambasadora kao nas – pitao je Vukanić i dodao da su do sada u Opštini održani Dani Slovačke, Izraela, Čilea, Italije, Kube…

U ime koalcionih partnera (DSS) novinarima se obratio Dejan Čulić, član veća Opštine Voždovac, koji je istakao da je ovo prva i prava narodna vlast na Voždovcu.

Podelite vest: