ŽIVOJINE SRPSKI SINE!

U prepunoj svečanoj sali CKS “Šumice” Gradska opština Voždovac organizovala je u petak, 21. januara 2011. godine, prigodan program povodom 90. godina od smrti vojvode Živojina Mišića, proslavljenog srpskog vojskovođe iz Prvog svetskog rata. U programu pod nazivom “Živojine srpski sine!” učestvovali su glumci Nada Blam, Ivan Vučković i Mirko Babić, kao i nacionalni ansambl “Kolo”, koji su publiku oduševili izvođenjem Kolubarskog veza, Tužbalice, pesme Tamo daleko, kao i Tobdžijskog kola i Moravca, s kojim je završen program. Tokom manifestacije posvećene našem velikanu emitovan je film o životu Živojina Mišića pod nazivom „Vojvoda Živojin Mišić od pastira do slavnog vojskovođe“. Među brojnim zvanicama bili su Nebojša Stefanović, član Predsedništva Srpske napredne stranke i Dubravka Filipovski, potpredsednica Nove Srbije.

Opština Voždovac ove godine započela je serijal programa o znamenitim ličnostima srpske istorije. Prvi u galeriji značajnih istorijskih ličnosti Srbije koji je predstavljen u našem programu je vojvoda Živojin Mišić.

Predstavljajući viđenije Srbe koji su uticali kako na našu istoriju, tako i na istoriju drugih zemalja, namera voždovačkog rukovodstva je da učenike, studente i naše sugrađane podseti na njihova imena, zasluge i značaj koji su imali u stvaranju moderne srpske države.

Поделите вест: