ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT „DECA VOŽDOVCA – DECI KRALJEVA“

U organizaciji GO Voždovac i lista Srpske Crkve „Svetosavsko zvonce“ održan je u sredu, 5. januara 2011. godine u prepunoj sali CKS „Šumice“ humanitarni koncert „Deca Voždovca- deci Kraljeva“. Više od 400 posetilaca pratilo je gotovo dvosatni program u kome je učešće uzelo 160 izvođača.

Prisutne su pozdravili predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić i urednik „Svetosavskog zvonca“ Dimitrije Stikić. Oni su istakli da je ovo zajednička akcija Crkve i državne lokalne zajednice – opštine Voždovac, koje su prepoznale mogućnost da udruženim snagama pomognu ugroženim učenicima škole u naselju Mrsać, nadomak Kraljeva, koji su ustali bez škole u nedavnom razornom zemljotresu. Program je blagoslovio i protojerej dr Dragomir Sando, koji je istakao da je ovo korisna akcija uoči Božićnih praznika koja će vratiti osmehe na lica deci u Mrsaću i pokrenuti čuvenu srpsku solidarnost koja je našim građanima u Kraljevu sada najpotrebnija.

Dr Vukanić je najavio da je ovo tek prva u nizu akcija za pomoć Kraljevu i obećao je da će se angažovati da pomoć u građevinskom materijalu i finansijskim sredstvima do proleća stigne u Mrsać, kako bi obnovljena škola primila ponovo đake.

Posetioci programa su dali simbolične priloge umesto ulaznica prilikom ulaska na humanitarni program u kome su učestviovali: pesnik Dobrica Erić, Pozorišna trupa „Svetosavskog zvonca“ koji su izveli „Zvezda roždestva“, Muzičke škole „Petar Konjović“, „Vučković“ i „Stanković“, Plesna škola „Vračar“, KUD „Radost“, „Tinejdž bend“ i mađioničar, a specijalni gosti su bili učenici Muzičke škole „Mokranjac“ iz Kraljeva.

Sva prikupljena sredstva biće upućena na žiro račun škole u selu Mrsać.

Поделите вест: