OTVORENA IZLOŽBA “DREVNI PUT SVILE”

dscf6660Predsednik opštine Voždovac  Dr Dragan Vukanić, u petak 12. novembra 2010. godine  u  Svečanoj sali Opštine otvorio je izložbu fotografija „ Drevni put svile“.

Pozdravljajući Nj.E. Dr Medžida Šeduda, ambasadora Sirijske Arapske Republike, Savetnika za kulturu Ambasade N.R. Kine u Beogradu  gospodina Liu  Janghouga i sve prisutne,  dr Vukanić je izrazio zadovoljstvo što otvara izložbu fotografija o jednoj od najinteresantnijih istorijskih tema. Nove okolnosti u kojima živimo obavezuju nas da gradimo nove puteve saradnje, rekao je predsednik opštine Voždovac  i najavio da  će uskoro građanima biti predstavljena kultura N.R. Kine i kultura Sirijske Arapske Republike.

Rečima iskusnog diplomate, na odličnom srpskom jeziku, o velikom značaju Drevnog puta svile  koji nije bio samo trgovački put  već i prenosilac vesti, ideja, vera, znanja i umetnosti  i  na koji se kretalo iz mesta Ksian govorio je gospodin Liu Janghou.

Ova tema uvek je bila inspiracija umetnicima pokazao je glumac Milan Pajić dočaravši legendu o nastanku svile a emocijom u anđeoskom glasu to isto potvrdile Nada Popov i Olivera Dragićević .

Поделите вест: