„LIGA BUDUĆIH ŠAMPIONA“ NA VOŽDOVCU

sastanak sa direktorima vozd.skola1Radni sastanak rukovodstva opštine Voždovac i SOS kanala sa direktorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja voždovačkih škola održan je u četvrtak, 23. septembra 2010. godine, u Opštini Vožodovac. Na tom skupu kojem su prisustvovali i Dragiša Kovačević, generalni direktor SOS kanala, Miki Stavrić, komandir Policijske stanice „Voždovac”, kao i Predrag Peruničić, direktor Sportskog centra „Voždovac“ razgovarano je o budućoj saradnji voždovačke opštine i škola na njenoj teritoriji na sportskom planu, kao i na realizaciji akcije „Liga budućih šampiona“. Predsednik opštine Voždovac dr Dragan Vukanić istakao je da sva deca treba da dobiju šansu da se bave sportom.

– Nisu svi mališani talentovani da slikaju, da pevaju, ali svako dete ima talenat za bavljenje nekim sportom. Mi treba da im omogućimo uslove da se bave sportom koji vole – objasnio je dr Vukanić. Sličnog mišljenja je i Dragiša Kovačević koji tvrdi da je jedan od ciljeva SOS kanala da se što više đaka bavi sportom.

– Posebna pažnja biće posvećena takmičenju osnovaca u fudbalu, košarci, odbojci i rukometu, poznatom kao Liga budućih šampiona. To je najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji koju SOS kanal već 15 godina organizuje. Takođe ćemo nastojati da što veći broj voždovačkih škola uključimo u taj projekat – rekao je Kovačević. Pomoćnik predsednika opštine Voždovac Vlado Sekulić apelovao je i na druge gradske opštine da slede primer Voždovca.

– Sa SOS kanalom smo se dogovorili za sat vremena, jer je i nama i njima cilj da nam deca što zdravije rastu. Opština Voždovac je pomogla 15 škola, a četiri podavalska sela dobiće hale – nagovestio je Sekulić.

Direktor Sportskog centra „Voždovac“, Predrag Peruničić istakao je da će ustanova na čijem je čelu staviti na raspolaganje đacima sve prostorije za održavanje školskih takmičenja, uključujući i nedavno adaptirane objekte.

Podelite vest: