UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA NA VOŽDOVCU

Na pritužbe građana naselja Medaković iz ulice Radovana Simića Cige oko neuređenih površina između zgrada, lično se oglasio dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac koji je izašao na teren da uoči probleme.  Inspekcija opštine Voždovac je donela rešenje o uklanjanju ove deponije u ulici Radovana Simića Cige, međutim kako u budžetu do sada nije predviđena stavka za isto, to će opština prvo regulisati mogućnost finansiranja uklanjanja deponija, na osnovu čega će se ova površina  kasnije urediti.
  
Pored toga predsednik dr Vukanić je napomenuo da će, što se tiče ostalih zelenih površina i parkova na Voždovcu, opština uz pomoć Gradskog zelenila, sa kojim ima odličnu saradnju, nastojati da iskoristi i osmisli uređenje, ne na račun betona i asfalta, već očuvanja zelenila i prostora za rekreaciju, kao i za najmlađe. U tom cilju opština Voždovac će planirati uređenje sportskih terena, što svojim, što donatorskim sredstvima, za sve osnovne sportove.
  
Sve zelene površine koje su u voždovačkim naseljima ugrožene od strane nepropisno parkiranih automobila će se u saradnji sa Gradskim zelenilom sačuvati i obezbediti zaštitnim ogradama, mrežom i sl.
  
Predsednik je istakao kako je upravo u toku tender  za izgradnju hale u Ripnju, gde će se za istu cenu, umesto klasične balon hale dobiti hala od panel ploča, koja se mnogo lakše zimi zagreva.

Podelite vest: