OPŠTINA VOŽDOVAC URUČILA PRIZNANJA NAJBOLJIM ŠAHISTIMA

Opština Voždovac, kao jedina opština u Beogradu, sada već tradicionalno krajem godine dodeljuje priznanja i medalje najboljim mladim šahistima sa teritorije Voždovca, koji redovno učestvuju na gradskim i republičkim takmičenjima, i višestruki su šampioni Beograda i Srbije, u periodu od 2004. do 2007. godine.

Tako su u sredu, 17. decembra o.g. predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević, zamenik predsednika Slavko Popović i član Opštinskog veća zadužen za kulturu Alaksandar Niškanović prigodnim medaljama i dioplomama nagradili trideset mladih šahista uzrasta od 8-16 godina, koji su se istakli tokom šahovskog prvenstva održanog u novembru mesecu, u organizaciji Šahovskog kluba ”’Ripanj” – na kome su učestvovale sve voždovačke osnovne škole .

Među najuspešnijim malim šahistima ove godine bili su Aleksandra Ivković iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ripnja (na nedavno održanom prvenstvu u Beogradu osvojila je zlatnu medalju), Georgijev Viktor iz OŠ „Milan Đ. Milićević“ i Rudović Anja iz OŠ „Veselin Masleša“, koji su ostvarili takođe značajne rezultate do sada.

Da ova disciplina ima veliki značaj u razvoju dece potvrđuje i Zoran Andrić, učitelj i trener Šahovskog saveza Srbije, ističući da je u čovekovoj kulturi šah prisutan više od 1.500 godina.

Podelite vest: