OBELEŽAVANJE 100 GODINA OD SMRTI MILANA Đ. MILIĆEVIĆA

milicevicmilanU petak, 7. novembra o.g.  povodom 100-godišnjice smrti poznatog srpskog književnika, političara, etnografa i državnog savetnika Milana Đ. Milićevića (rođ. u Ripnju 4.6.1831. – umro u Beogradu 4.11.1908.) održaće se promocija knjige „Pozdrav Milana Đ. Milićevića podzemljacima“. Knjigu sastavljenu od citata našeg poznatog književnika napisao je Dr Dragan Petrović iz Ripnja, a promocija će se održati 7. novembra o.g. sa početkom u 17 časova, u OŠ „Vuk Karadžić“ iz Ripnja.

Prethodno će se u crkvi Sv. Trojica u Ripnju…sa početkom u 16,30 časova održati parastos Milanu Đ. Milićeviću, povodom 100 godina od dana kada je preminuo.

Inače Milan Đ. Milićević je bio redovni član Srpskog učenog društva, član Akademije nauka u Petrogradu, Jugoslovenske akademije znanosti i umetnosti u Zagrebu, član Srpske kraljevske akademije u Beogradu, predsednik Srpskog arheološkog društva i jedan od osnivača Srpske književne zadruge. Najpoznatije knjige su mu:  Putnička pisma, Život Srba seljaka, Knez Miloš u pričama i druge.

Podelite vest: