“EKO PATROLA” NA VOŽDOVCU

eko_patrola_vPredsednik opštine Voždovac, Goran Lukačević i zamenik predsednika Dragan Čović su zajedno sa svojim saradnicima, u sredu 19. marta o. g. u naselju Medaković III predstavili građanima projekat ”Eko-patrolu”.

U cilju lepšeg i urednijeg Voždovca, Opština je osnovala ”Eko patrolu”  koja broji 15 izvršioca, koji će svakodnevno obilaziti određene lokacije, a čiji će zadatak biti sakupljanje smeća i ostalog krupnog i sitnog otpada, uređenje prostora i divljih deponija na teritoriji opštine Voždovac. Ekipa ”Eko-patrole” biće u obavezi da preventivno i edukativno animira građane Voždovca na masovno i pozitivno učešće u programu za lepšu i zdraviju  životnu sredinu.

Ovaj projekat koji će trajati narednih 6 meseci koštao je 4.800.000 din., a plan je da se u kasnijem periodu nastavi.  U prvoj fazi ekipe Eko patrole čistiće gradski deo, dok će se u drugoj fazi čistiti podavalski deo Voždovca.

Kako je naglasio predsednik Goran Lukačević, cilj ”Eko-patrole” je da očistimo Voždovac i zato će interventna ekipa od 5 članova izlaziti svakodnevno na teren po pozivu građana, a radno vreme će biti od 9 h – 17 h . Tamo gde bude potrebno, prethodno će izlaziti kompletna mehanizacija, koja će čistiti veće deponije ili otklanjati krupniji otpad.

Telefon na koji će građani Voždovca moći da pozovu ”Eko patrolu” je:  064/8787-931.

Поделите вест: