OPŠTINA VOŽDOVAC I “VERANO MOTORS” POKLONILI KOMBI SPECIJALNOJ ŠKOLI “MIODRAG MATIĆ”

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević je 11. marta o.g. poklonio novi kombi, Pežo Bokser, donaciju opštine Voždovac i kompanije Verano Motors, Specijalnoj osnovnoj školi ”Miodrag Matić”. Reč je o jedinoj osnovnoj školi za edukaciju dece sa cerebralnom paralizom, ne samo u Beogradu već u celoj Srbiji. Novo vozilo će omogućiti da trinaestero mališana nesmetano pohađa nastavu i aktivno učestvuje u svakodnevnim školskim obavezama.

Prilikom predaje novog kombija Specijalnoj osnovnoj školi, Gradski sekretar za socijalnu i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić i predsednik Goran Lukačević dogovorili su da će zajednički pokušati da mališanima obezbede 40 novih dečijih stolica koje su im neophodne.

Prilikom prošlogodišnje posete ovoj ustanovi Goran Lukačević je obavešten da dotrajali kombi, koji se često kvario, a kojim su se deca svakodnevno prevozila od kuće do škole i nazad, često onemogućava da učenici prisustvuju nastavi. Kako škola nije bila u mogućnosti da samostalno finansira kupovinu novog vozila, koje je svakodnevno neophodno za prevoz mališana i nesmetano odvijanje nastave u ovoj ustanovi – opština Voždovac je u saradnji sa ”Verano motorsom” inicirala kupovinu novog kombija, marke Pežo Bokser.

Поделите вест: