AKCIJA “POBOLJŠAJMO ŽIVOT U NAŠOJ OPŠTINI”

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević sa saradnicima je odgovarao na pitanja voždovčana, primao njihove sugestije
i pritužbe vezane za komunalne, građevinske, stambene i druge probleme. Ujedno je najavio da će ovakav vid direktnog kontaktiranja sa građanima na terenu biti još češći, kako bi opština Voždovac izašla u susret svojim žiteljima i doprinela rešavanju svih akutnih problema na lokalu.

NVO Centar za razvoj Srbije i opština Voždovac u protekle tri nedelje organizovale su akciju “Poboljšajmo život u našoja opštini!”. Akcija je obuhvatila anketiranje građana koji su na taj način bili u mogućnosti da procene rad opštinske uprave.

Akcija “Praćenje rada opština” vrši se uz podršku Kanadske agencije za međunarodni razvoj (CIDA) i Balkanskog fonda za demokratiju, a nakon obrade rezultata Centar će objaviti preporuke za bolje funkcionisanje jedinica lokalne samouprave, što bi dovelo do pozitivnih promena u našem okruženju.

Projektom su obuhvaćene tri beogradske opštine: Vračar, Voždovac i Palilula. Na Voždovcu su građani imali prilike da popune upitnike na štandovima koji su bili postavljeni ispred zgrade opštine, na Dušanovačkom trgu i ispred Tržnog centra Banjica.

Nakon završetka akcije koja traje do 4. novembra o.g., analiziraće se dobijeni odgovori, kako bi se izvršila procena opštinskih postignuća u proteklom periodu.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između opštine Voždovac i Centra za razvoj Srbije ozvaničena je saradnja ove dve institucije u cilju afirmacije učešća građana u radu lokalne vlasti i donošenju odluka na lokalnom nivou.

Akcija “Poboljšajmo život u našoja opštini!” sprovodi se pod geslom: Ne moramo da čekamo izbore, možemo da utičemo na poboljšanje našeg života već sada! Lokalne vlasti, nevladine organizacije i pre svega građani trebalo bi zajedno da odlučuju kako će se razvijati opštine po Srbiji.

Поделите вест: