ODRŽAN PRVI SASTANAK ZAŠTITNIKA GRAĐANA I PREDSTAVNIKA MESNIH ZAJEDNICA

U okviru projekta „Lokalni ombudsman i medijacija“, održan je sastanak predstavnika Opštine Voždovac i predsednika organizacije Partneri za demokratske promene Srbija sa predstavnicima mesnih zajedniza sa teritorije Voždovca. Sastanak je održan u utorak, 18. novembra 2014. godine, sa početkom u 13 časova, u skupštinskoj sali Opštine Voždovac.

Predstavnike mesnih zajednica pozdravio je predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković koji je tom prilikom ukazao na značaj medijacije kao dobrovoljnog rešavanja sukoba mirnim putem, i istakao da će Opština Voždovac od 01. januara 2015. godine biti prva lokalna zajednica na teritoriji Srbije koja će imati oformljen Centar za medijaciju.

Prisutnima su se obratili i zaštintnik građana Vesna Gojković, zamenik zaštitnika građana Milijana Milosavljević i predstavnik organizacije Partneri za demokratske promene Srbije Blažo Nedić. Održana je prezentacija projekta „Lokalni ombudsman i medijacija“, koji se sprovodi uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, na kojoj su prisutni upoznati sa medijacijom kao postupkom rešavanja sporova, u kome strane žele da sporni odnos reše mirnim putem uz pomoć jednog ili više posrednika – medijatora, i značajem koji medijacija ima za sve građane. Predstavnici mesnih zajednica upoznati su i sa projektnim aktivnostima u narednom periodu i metodama koje se koriste u cilju lakšeg, bržeg i efikasnije rešavanje konflikata u lokalnim zajednicama Putem medijacije.

Interaktivno učešće na sastanku uzeli su predstavnici svih mesnih zajednica i uputili pitanja kako bi se detaljnije upoznali kako sa samim projektom, tako i sa načinom obaveštavanja građana sa početkom realizacije projekta i upućivanja u Centar za medijaciju.

Projekat „Lokalni ombudsman i medijacija“ sprovodi se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, a sporazum su potpisali Aleksandar Savić, predsednik Gradske opštine Voždovac i Blažo Nedić iz organizacije Partneri za demokratske promene Srbija.

Podelite vest: