ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА И ПРЕДСТАВНИКА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

У оквиру пројекта „Локални омбудсман и медијација“, одржан је састанак представника Општине Вождовац и председника организације Партнери за демократске промене Србија са представницима месних заједниза са територије Вождовца. Састанак је одржан у уторак, 18. новембра 2014. године, са почетком у 13 часова, у скупштинској сали Општине Вождовац.

Представнике месних заједница поздравио је председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић који је том приликом указао на значај медијације као добровољног решавања сукоба мирним путем, и истакао да ће Општина Вождовац од 01. јануара 2015. године бити прва локалнa заједница на територији Србије која ће имати оформљен Центар за медијацију.

Присутнима су се обратили и заштинтник грађана Весна Гојковић, заменик заштитника грађана Милијана Милосављевић и представник организације Партнери за демократске промене Србије Блажо Недић. Одржана је презентација пројекта „Локални омбудсман и медијација“, који се спроводи уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у Србији, на којој су присутни упознати са медијацијом као поступком решавања спорова, у коме стране желе да спорни однос реше мирним путем уз помоћ једног или више посредника – медијатора, и значајем који медијација има за све грађане. Представници месних заједница упознати су и са пројектним активностима у наредном периоду и методама које се користе у циљу лакшег, бржег и ефикасније решавање конфликата у локалним заједницама Путем медијације.

Интерактивно учешће на састанку узели су представници свих месних заједница и упутили питања како би се детаљније упознали како са самим пројектом, тако и са начином обавештавања грађана са почетком реализације пројекта и упућивања у Центар за медијацију.

Пројекат „Локални омбудсман и медијација“ спроводи се уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у Србији, а споразум су потписали Александар Савић, председник Градске општине Вождовац и Блажо Недић из организације Партнери за демократске промене Србија.

Поделите вест: