ПРВИ САСТАНАК САВЕТА ЗА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ УПРАВЉАЊА ЈАВНОМ ИМОВИНОМ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Дана 14. новембра 2014. године у просторијама мале сале Већа ГО Вождовац одржана је прва седница Савета за израду Стратегије управљања јавном имовином општине Вождовац. Израда Стратегије одвија се као једна од активности пројекта ”Унапређење управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица” који се спроводи кроз програм Exchange 4 а који финансира ЕУ у Србији.

На састанку су присуствовали представници одељења за имовинско правне послове, урбанизам и комуналне делатности, чланови кабинета председника општине, ЈП Пословни простор Вождовац као и представници пројектног тима и стручни консултанти.

Циљ првог састанка био је у резимирању досадањих резултата који су остварени током реализације Пројекта, представљање начина рада Савета за израду Стратегије као и почетак дијалога о кључним проблемима управљања јавном имовином на територији општине Вождовац. Кључни проблем који је дошао у први план одмах на почетку дискусије била је недовољна надлежност ГО Вождовац за управљање јавном имовином на њеној територији и неопходност преиспитивања наведеног стања. Такође, као једна од специфичности управљања јавном имовином на територији општине Вождовац истакнута је и подела општине на ”урбани” и ”рурални” део, те се на наведени начин мора третирати приступ у управљању јавном имовином посебно у контексту израде урбанистичко-планске основе и доношења одговарајућих комуналних одлука.

У наредна три месеца очекује се више састанака на којима ће се одвијати даља дискусија о правцима развоја сектора јавне имовине и начинима на које општина Вождовац може унапредити живот и рад својих грађана. Након израде Нацрта Стратегије, документ ће бити оглашен на јавну расправу те се очекује да ће на наведени начин и грађани и друге заинтересоване стране имати могућности да дају своје мишљење о наведеном документу.

Поделите вест: