ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛА СВОЈУ ОДГОВОРНОСТ

Због штете која је наступила у просторијама бициклистичког клуба „Авалски Соко“ млади бициклисти били су онемогућени да несметано тренирају и складиште опрему, а због финансијске ситуације нису били у могућности да финансирају реновирање оштећеног простора.

Члан Већа општине Вождовац Милан Тодић, задужен за спорт и омладину у сарадњи са председником Скупштине општине Вождовац Александром Мирковићем, изнашли су решење иако овакве ситуације нису у надлежности Општине и обезбедили простор у оквиру Месне заједнице Душановац за тренирање и складиштење опреме бициклистичком клубу ”Авалски Соко”.

Општина Вождовац као одговорна локална самоуправа и у оваквим ситуацијама показује своју одговорност, посвећеност и бригу о грађанима, првенствено када је у питању млађа популација која се бави спортом. Имајући у обзир да је бициклизам спортска дисциплина уврштена као олимпијски спорт која има веома повољан учинак на развој и здравље деце.

Представници бициклистичког клуба изразили су захвалност челницима општине Вождовац који су у среду, 19. новембра били у посети. Генерални секретар клуба Марина Миладиновић поред захвалности истакла је значај просторија као место за тренинг деце у зимском периоду, имајући у виду да се чланови овог клуба управо припремају за државно првенство које се одржава у јануару месецу.

Приликом посете бициклистичком клубу ”Авалски Соко” председник СО Вождовац Александар Мирковић истакао је „ Задовољан сам што смо у рекордном року решили горуће питање ових младих људи који са великим ентузијазмом баве бициклизмом. Иако није у нашој надлежности потрудили смо се да изнађемо решење и помогнемо овим младим људима у оставривању својих циљева. Општина Вождовац је две просторије МЗ Душановац дала на располагање бициклистичком клубу Авалски Соко које су они преуредили у простор за тренинг. Трудимо се да и остале МЗ прилагодимо и приведемо намени, а све у интересу грађана, како би добили оно што им је најпотребније, тако у насељу Браће Јерковић до краја године отварамо вртић за малишане из тог краја преманеном простора МЗ ”Браће Јерковић.”

Поделите вест: