СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА НА ВОЖДОВЦУ

Поводом обележавања Међународног дана детета одборници из Скупштине града Београда са Вождовца и руководиоци општине Вождовац организовали су данас представу и припремили поклоне малишанима Предшколске установе „Чика Јова Змај“.

Том приликом честитајући им празник истакли су значај најмлађег нараштаја, као и обавезе друштва према деци уз међусобну интеракцију са малишанима. Такође, захвалили су се малишанима на срдачном пријему изразивши велико задовољство што су се у великој мери и искрено обрадовали овој посети.

Дружење са малишанима и интерактивно учешће деце у програму познатог аниматора и глумца Пеђолина измамио је осмехе на лицу, узбиуђење и видно расположење малишана.

Том приликом председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић, помоћник председника општине Миљан Шишовић, чланови Већа Милош Стојановић и Ана Ћирић, као и одборници Скупштине града Београда са Вождовца, најмлађим Вождовчанима уручили су поклoнe.

Генерална скупштина Уједињених нација установила је Међународни дан детета 20. новембра 1954. године са циљем да се промовише добробит деце у свету. УН усвојиле Декларацију о правима детета, а 30 година потом и Конвенцију о правима детета, као први међународни документ у области људских права који се посебно бави децом.

Поделите вест: